Esküvő az Astoriában

Ha már elhangzott a boldogító Igen!, felmerül az újabb kérdés, milyen legyen az esküvői helyszín? Vannak olyan események az életünkben, melyek felejthetetlenek és időtállóak, ezért a legjobb választás Budapest ékszerdoboza, az Astoria.

 

 

A csoda pillanata

Tradíció és stílus több mint 100 év vendégszeretetével.
Felejthetetlen és különleges esküvői helyszín a Belváros szívében. Felújított szálloda, amely az évek során megőrizte eredetiségét és egyedi hangulatát. Csodálja meg és válassza Budapest egyik legszebb patinás épületét, mely a kényelem és az elegancia maximális kombinációját nyújtja.

Tradíció és stílus

Ezekkel a szavakkal jellemezhető leginkább a középkori városfalak helyén épült négycsillagos hotel, mely 1914-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A szálloda névadója és mintája az Astor család által létrehozott New-York-i Waldorf Astoria volt.

A mindig áhított hagyományt és klasszikus eleganciát sikerült átmenteni az utókor számára a legutóbbi nagyszabású házfelújítás során, melynek eredményeképpen egy a maga nemében egyedülálló atmoszférájú szálloda várja az ifjú párt a főváros szívében, valamint a Váci utca forgatagától karnyújtásnyira. A berendezés és a műtárgyak elragadó tárháza a régi idők eleganciáját sugározza, miközben a mai technikai felszereltség minden komfortját ötvözve élvezhető az eredeti békebeli hangulat.

Az Astoria különlegességét igazolja, hogy a klasszikusan elegáns, berendezésében is patinás szállodát szívesen választják korabeli hangulatot felidéző filmek helyszínéül. Itt forgatták például a külföldiek közül a Csodálatos Júlia, a Perlasca, a magyar filmek közül A miniszter félrelép és a Rokonok egyes jeleneteit is.

Esküvőszervező csapatunk nagy tapasztalattal várja jelentkezésüket!
További információk, foglalás: astoria.sales@danubiushotels.com

A Belváros szívében található szállodánk elegáns étterme a Café Astoria Restaurant, valamint a Danubius Hotel Astoria hangulatos különtermei 20 főtől 120 főig, több mint 100 év tradicionális vendégszeretetével várja Önt, felejthetetlen ünnepi vacsorával illetve gazdag svédasztalos kínálatával.

Az Astoria konyhafőnökének a különleges alkalomra komponált kreációi igazi ünnepé varázsolják az esküvői vacsorát. Nálunk annak sem kell csalódnia aki a modern fogások helyett, inkább magyaros lakodalmi menü összeállítását kéri. A gazdag lakoma élvezetét fokozzák az elegáns menükártyákkal, finom porcelánnal, csillogó poharakkal és csodálatos virágkompozíciókkal megterített asztalok, székselyemmel ünnepi díszbe öltöztetett székek, az udvarias, figyelmes kiszolgálás.

Az impozáns Empire terem rendkívüli eleganciájával kiválóan alkalmas esküvői fogadások megrendezésére. A 260 m2 alapterületű terem 60 – 120 fő részére biztosít kényelmes helyszínt. A zöld különböző árnyalataiban pompázó Zöld Szalon pedig kiválóan alkalmas az esküvői szertartás megrendezésére.

 

A jó hangulatú táncos mulatság után akár rögtön álomra is hajthatják a fejüket a szép és kényelmes vendégszobákban.

800 000 Ft feletti fogyasztás esetén szállodánk nászajándéka a friss házasoknak egy elegáns lakosztály, mely vörös rózsával, gyümölcstállal és jégbe hűtött pezsgővel várja az ifjú párt az átmulatott éjszaka után. Lakosztályaink berendezését antik bútordarabok és tárgyak egészítik ki, továbbá minden vendégszoba falán eredeti festmények fokozzák az esztétikai élményt.

A szálloda jelenleg kétféle szobatípussal rendelkezik:

A történelmi szárnyban találhatóak Classic vendégszobáink, melyek az átlagosnál jóval tágasabbak, exkluzív kialakításúak. A szobák színei, a tompa okkersárgák, terrakották és a telt burgundik, a textilek mintázata és az elegáns antikolt fehér bútorok az otthonosság érzetével várják kedves vendégeinket.

A komfortos, 2022. tavaszán átadott frissen felújított Superior vendégszobák stílusos, modern berendezéssel a szálloda csendes Magyar utcai szárnyán helyezkednek el.

A belváros nyüzsgő sűrűjében a város zajától hermetikusan elzárt, teljesen hangszigetelt, légkondicionált szobákban vezeték nélküli Internet szolgálja vendégeink kényelmét.

Új lehetőség az Astoriában megrendezett esküvői fogadás előtti szertartás helyszíneként, illetve az ifjú pár fotózásának díszleteként a hírneves szállodánk közelében található meseszép Károlyi-kert. A park stílusa a barokk korra utaló mértani elrendezést és az angol kertekre emlékeztető kialakítást ötvözi kanyargós sétányaival.